Haptotherapie

Haptotherapie is gericht op het herstellen van de balans tussen voelen, willen, denken en handelen. Je leert om weer echt te voelen. Te ‘luisteren naar je lijf’ en het leren herkennen van de signalen. Aanraken is daarbij essentieel. Zo laat ik de mensen de spanning voelen in hun eigen lichaam. Samen gaan we dan op zoek naar de mogelijk dieper liggende oorzaak van die spanning.

We leven in een samenleving waarin de ratio leidend is en we vooral bezig zijn met het voldoen aan verwachtingen. Daarin kun je het contact met jezelf kwijtraken. Dit kan leiden tot lichamelijke of psychische klachten, zoals een burn-out of chronische hoofdpijn.
In de haptonomie gaan we ervan uit dat klachten een betekenis hebben. Het is de manier van het lichaam om je duidelijk te maken: er is meer aan de hand. Dat kan vervelend zijn maar klachten geven je ook de mogelijkheid jezelf beter te leren kennen en je persoonlijk te ontwikkelen.

Het doel van haptotherapie is niet zozeer om de klacht zo snel mogelijk te doen verdwijnen, maar om de achterliggende oorzaak op te sporen. Door een verbinding te maken met de achterliggende gevoelens kom je ‘thuis bij jezelf’. En kan de oorspronkelijke klacht leiden tot persoonlijke groei, ontwikkeling en genezing.

Meer weten? Kom gerust langs voor een gesprek. Dit kan verhelderen en een eerste gesprek is vrijblijvend! Neem ook eens een kijkje op mijn website: www.connybuis.nl

Hoogwoud, De Weyver 6 (in Sportcentrum De Weyver)
Hoorn, Geldelozeweg 31 (bij Sanaderm)